Situácia je vážna, v rozpočte máme miliardovú dieru

10.07.2013 Bratislava

Bratislava 10. júla (TASR) - Minister financií SR Peter Kažimír (Smer-SD) plánuje o návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok rokovať až do poslednej možnej chvíle. Uviedol to po dnešnom rokovaní vlády.

"Mám síce zákonnú povinnosť predložiť návrh rozpočtu vláde do 15. augusta. Už dnes však signalizujem, že budeme rokovať o rozpočte s kolegami vo vláde až do posledného dňa, teda do 15. októbra, kedy máme povinnosť predložiť zákon o štátnom rozpočte do Národnej rady SR," avizoval.

Od splnenia rozpočtového cieľa delí podľa neho rezort financií potreba vykryť "obrovskú - miliardovú dieru" v rozpočte. "Budeme musieť zásadným spôsobom znížiť výdavky na chod rezortov a podriadených organizácií," spresnil.

Pripomenul zároveň, že pri šetrení výdavkov časť samospráv v SR nedodržuje podpísané memorandum o porozumení. "Bohužiaľ, musím konštatovať, že k dnešnému dňu niekoľko desiatok až niekoľko stoviek samospráv sa odklonilo od dohody - memoranda. Tomuto problému sa však budeme veľmi rázne venovať v septembri tohto roku," dodal.
 

Vyberte región